IZVESTAJ SA KURSA IZ ANESTEZIJE ODRZANOG U VRANJU 8.12.2012.

Vesti 08/12/12
Item Title

TEMA:  ANESTEZIJA U  CITOREDUKTIVNOJ  HIRURGIJI

08.12.2012  VRANJE
U organizaciji  Udruzenja  Anesteticara Srbije I  Sluzbe  anestezije I reanimacije  OB Vranje odrzan je  VII Kurs  sa temom  “Anestezija  u citoreduktivnoj  hirurgiji”.
Kurs je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije pod rednim brojem „D_1_1890/12“. Polaznici kursa su za pohađanje istog dobili po 6 bodova eksternog tipa. Predavači na ovom kursu su dobili po 12 bodova eksternog tipa.
U Sali za sastanke u  Domu  zdravlja  Vranje odrzan je VII kurs  .Prisustvovali su  anesteticari  OB Vranje,    Leskovca , Pirota  I  14  koleginice  Iz  Makedonije  I to iz  Gradske  bolnice  Skopje ,  KC Skopje  - ginekolosko- akuserska klinika  I  iz  Kavadarca . Tako  da je  kurs zvanicno  bio  sa medjunarodnim  prisustvom.Pored  kolega anesteticara   prisustvali su koleginice I kolege iz OB.Vranje, Dom zdravlja Vranje , iz Bujanovca , Preseva,Vladicinog Hana.Amfiteatar je bio  premalen  da primi sve  koleginice I kolege .Skupu je prisustvovalo  178 ucesnika . Ovo je   najzapazeniji kurs odrzan  do sada .

Bravo.

OB Vranje   ce pamtiti  ovaj dogadjaj bar po dobroj organizaciji,   predavanjima I po  broju ucesnika I   odlicnoj organzaciji  glavne  anesteticarke  Tanje  Trajkovic I njenih koleginica.
Predavaci  su  bili;
Dr  Gordana Simic – anesteziolog
Stanka Batalo, anesteticar IORS a
Ana  Markovic –anesteticar  IORSa
Mirjana  Stojiljkovic –anesteticar  IORSa
Marin Jevtic ,anesteticara Sv.Luka  Smederevo
Jovan  Filipovic   anesteticar - IORSa

Skupu je prisustvovao I  nacelnik  sluzbe  anestezije I reanimacije   OB Vranje  dr subspec.Slavce Antanaskovic, dr  Gordana Djordjevic iz  centra  za edikaciju I prestavnik ZC Vranje, I  glavna sestra  OB Vranje VSS Vesna  Krstic. U  pauzi prestavili su nam se  nasi prijatelji  koji nas  prate  sve ove godine  Drager  sa dip.ing.Vukom  Djurovicem I  Premium  sa  dr.Marielom Kostic,  Abbott, Neomedica Novi Sad.
Po zavrsetku  kursa odrzana  je  prva  vanredna  skupstina  Juznog regiona , Skupstini su svi anesteticari  prisustvovali .

Dnevni  red:

1.Izabrati   zvanicno  podpresednika udruzenja  Anesteticara  Srbije  I predsednik regiona.

2.Organizacija  III Kongresa Udruzenja  anesteticara  u Kragujevcu 20-22.04.2012

3. problem , kritike   I  poziv  na  ukljucenje  u radu udruzenja

ODLUKE

1. Predlog za podpresednika  udruzenja anesteticara Srbije  je  jednoglasno predlozena I izabrana  koleginica  Tanja  Trajkovic.
Uspeh  uraditi uvakav skup sa ovim brojem je  fantastican .Svi centri su podrzali I ponudili pomoc
2.Pozvani su  koleginice I kolege iz  Makedonije  da nam se  pridruze  sa strucnim radovima na kongresu I kursu.
Skupstina je  zavrsena  I napravljen je koktel  za sve anesteticare   da se bolje upoznaju I naprave  dobru saradnju.

11.12.2012                                                                             Predsednik  Udruzenja Anesteticara  Srbije
Vranje                                                                                                    Jovan Filipovic